De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Mogelijk meer apps van Apple onderweg naar Android

Gijs Ettes
6 augustus 2015, 9:40
1 min leestijd
Mogelijk meer apps van Apple onderweg naar Android

Apple Music en Move to iOS zijn waarschijnlijk  niet de enige apps die Apple maakt voor Android. Uit een vacature-omschrijving die 9to5Mac ontdekte, blijkt dat het bedrijf ‘nieuwe mobiele producten’ naar Google’s platform wil brengen.

Lees verder na de advertentie.

Apple zoekt Android-ontwikkelaars

Wat die producten precies inhouden is niet bekend, maar wel is duidelijk dat Apple op zoek is naar ontwikkelaars voor het maken van Android-apps. Op dit moment zijn er al twee apps voor het platform in ontwikkeling: Apple Music en Move to iOS.  Na de zomer worden ze  beschikbaar in Google Play.

Apple Android
Move to iOS moet het voor Android-gebruikers gemakkelijk maken om over te stappen naar iOS.

Eerstgenoemde geeft toegang tot Apple’s  muziekdienst die eind juni werd gelanceerd en Move to iOS moet het gemakkelijker maken voor Android-gebruikers om over te stappen op iOS. Zo laat  de app je ‘draadloos en veilig’ al je contacten, berichten, foto`s, video en bladwijzers overzetten van een Android naar een iPhone. Hetzelfde geldt voor e-mail-accounts, agenda`s, achtergronden, muziek en boeken.

Dat Apple Android-apps maakt is opvallend, want voorheen bracht het alleen apps voor iOS uit. Niettemin zou het logisch zijn als op termijn apps als iMessage en Safari ook voor andere platforms beschikbaar worden. iMessage zou daarmee een grotere concurrent voor WhatsApp en Telegram kunnen worden.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu