De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Apple-baas Tim Cook: ‘Android-tablets zijn waardeloos’

Gijs Ettes
8 februari 2014, 11:17
1 min leestijd
Apple-baas Tim Cook: ‘Android-tablets zijn waardeloos’
Apple-baas Tim Cook

In een interview met The Wall Street Journal heeft Apple-Baas Tim Cook op niet mis te verstane wijze aangegeven Android-tablets maar niets te vinden. Cook vindt de tablets “waardeloos” en trekt de vergelijking met Europa: “Android is net als Europa. Europa is een naam die door iemand is bedacht voor Amerikanen die niet begrepen dat Europa uit heel veel landen bestaat, maar toch niet op de VS lijkt”, aldus Cook. “Dat is vergelijkbaar met Android. Hoeveel mensen hebben een Kindle en weten dat ze Android gebruiken? En heb je gezien wat voor software Samsung aan Android toevoegt? Er zijn zo veel verschillen. En dat zeg ik niet alleen omdat ik bij Apple werk.”

Hij vervolgt over Android-tablets: “Wij hebben 500.000 iOS-apps die geoptimaliseerd zijn voor tablets. Bij Android hebben ze er ongeveer 1000.” Volgens Cook is dat een van de redenen, maar niet de enige, dat de gebruikerservaring op Android-tablets zo “crappy” is. “Android-apps op tablets zijn vaak niet meer dan uitgerekte smartphone-apps.”

Lees verder na de advertentie.

In het interview gaat Cook daarnaast in op Googles verkoop van Motorola aan Lenovo. “Het verbaast me niets. Google verkoopt iets dat hun alleen maar geld kost en waar ze niet toegewijd aan zijn. Ik denk dat het heel lastig is om actief te zijn in de hardware, software en services en deze zaken met elkaar te combineren.” Volgens Cook maakt dat Apple juist speciaal.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu