‘Apple blij met de Amazon Kindle Fire vanwege Android-fragmentatie’

Redactie
3 november 2011, 19:30
2 min leestijd
‘Apple blij met de Amazon Kindle Fire vanwege Android-fragmentatie’
'Apple blij met de Amazon Kindle Fire vanwege Android-fragmentatie'

Volgens een analist van Barclays is Apple blij met de goedkope Amazon Kindle Fire tablet omdat dit Android-fragmentatie bevordert en meer mensen hierdoor voor Apple-producten zullen kiezen. Barclays-analist Ben Reitzes sprak hierover met Apple-topman Tim Cook (CEO) en de financieel directeur van Apple Peter Oppenheimer. De Amazon Kindle Fire tablet is vanaf 15 november te koop in de Verenigde Staten voor 199 dollar en is een aantrekkelijk alternatief voor de iPad van Apple. De goedkoopste iPad van Apple kost 499 dollar terwijl de Kindle Fire een stuk goedkoper is. Volgens Apple zullen klanten uiteindelijk toch kiezen voor het (duurdere) product van betere kwaliteit en een superieure gebruikerservaring.

De Kinde Fire is wel voorzien van Android, maar dit is door Amazon compleet aangepast. De tablet draait op Android 2.2 Froyo en niet op Honeycomb. De Amazon-versie van Android wordt ook wel een fork van Google’s besturingssysteem genoemd. Amazon gaat een compleet andere kant met Android op dan Google en heeft ook geen interesse om de Android Market aan te bieden op haar tablet. De webwinkel biedt wel de Amazon App Store aan op haar apparaat waarmee gebruikers apps kunnen aanschaffen. Een Amazon Android-tablet verschilt erg van een andere Android-tablet in het gebruik en volgens Apple zullen deze verschillen er toe leiden dat mensen liever een iPad willen.

Lees verder na de advertentie.

Amerikanen die twijfelen over de aanschaf van een Apple iPad zullen geneigd zijn om de goedkopere Amazon Kindle Fire aan te schaffen. Deze is met zijn 7 inch scherm wel wat kleiner dan de iPad en heeft ook niet alle functionaliteit van de Apple’s tablet. Hoe goed de Kindle Fire is wordt pas duidelijk op 15 november. Als de tablet echt tegenvalt heeft Apple wel een geldig punt in haar kritiek, maar voor hetzelfde geld weet Amazon iedereen te overtuigen. In de voorverkoop doet de Kinde Fire het in ieder geval goed, er zijn al miljoenen stuks besteld. Verwacht wordt dat Apple wel van plan is de prijzen van de iPad te gaan verlagen om beter de concurrentie met goedkope tablets aan te kunnen gaan.

Bron: Business Insider

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu