Apple blokkeert verkoop Samsung Galaxy Tab 10.1 in AustraliëEen rechter in Sydney heeft besloten dat Samsung de Galaxy Tab 10.1 niet mag verkopen in Australië voordat de patentenrechtszaak met Apple is opgelost of voordat hiervoor gerechtelijke toestemming is gegeven. Tot die tijd mag Samsung niet adverteren voor het product. Ook moet Samsung haar tablet zeven dagen voor de releasedatum aan Apple geven zodat die de Tab uitgebreid kan inspecteren op eventuele inbreuk op patenten.

Apple heeft Samsung in heel wat landen aangeklaagd omdat het bedrijf door Apple ontwikkelde patenten zou gebruiken in haar Galaxy-producten. Volgens de Australische rechter zou de Samsung Galaxy Tab 10.1 tien Apple-patenten gebruiken, waaronder patenten gericht op het uiterlijk van de tablet en de touchscreentechnologie van de iPad.

Samsung heeft voorlopig de uitspraak van de rechter geaccepteerd in Australie. Volgens de geruchten zou de Galaxy Tab 10.1 daar al op 20 juli worden uitgebracht. Een advocaat van Samsung geeft aan dat de klachten van Apple vooral zijn gericht op de Amerikaanse versie van de Galaxy Tab, en dat deze verschilt van de versie die in Australie wordt verkocht. Mocht Apple de rechtszaak verliezen, dan betaalt ze Samsung voor de geleden schade. Op 29 augustus wordt de rechtszaak weer vervolgd.

Bron: Bloomberg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.