Apple klaagt ‘copycat’ Samsung aan

Redactie
19 april 2011, 13:03
1 min leestijd
Apple klaagt ‘copycat’ Samsung aan

Apple klaagt fabrikant Samsung aan. Volgens Apple lijken de Galaxy S, Galaxy Tab, Epic 4G en Nexus S teveel op wat het bedrijf te bieden heeft. De fabrikant van de iPad en de iPhone beweert dat Samsung Apple-technologie kopieert. Daarnaast komen de gebruikersinterface en innovatieve stijl van Samsung-apparaten overheen met telefoons en tablets van Apple.

“In plaats van te innoveren en haar eigen technologie en stijl te ontwikkelen koos Samsung ervoor om de technologie, de gebruikersinterface en de innovatieve stijl van Apple te kopiëren”, aldus Apple in een verklaring. Apple richt zich met de rechtzaak niet alleen op Samsung, maar indirect ook op Google. De Nexus S is namelijk een pure Android-telefoon met een kale versie van Gingerbread.

Lees verder na de advertentie.

“Wij staan dit soort schaamteloze kopieën niet toe”, gaat Apple verder. “We moeten de intellectuele eigendommen van Apple in bescherming nemen.”

De vraag is hoe Samsung en Google gaan reageren. Samsung produceert de processor van de iPhone 4 en waarschijnlijk ook die van de iPhone 5. Het zou maar zo kunnen dat het bedrijf Apple laat vallen, waarna de fabrikant op zoek moet naar een nieuwe leverancier. Of wellicht dreigt Google met het verwijderen van Google-services op iOS-apparaten. Dit zijn verregaande maatregelen, maar Google en Samsung zijn in staat om dit soort acties te ondernemen. Wordt vervolgd!

Via: Frandroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu