Apple klaagt HTC aan wegens patentinbreuk

htc desireApple heeft vandaag een rechtszaak tegen HTC aangespannen wegens inbreuk op 20 Apple-patenten. De patenten hebben te maken met de gebruikersinterface van de iPhone, de onderliggende architectuur en de hardware. Als toelichting zegt CEO Steve Jobs: “We kunnen blijven zitten en toekijken hoe concurrenten onze gepatenteerde uitvindingen stelen, of we kunnen er iets aan doen. We hebben besloten om er iets aan te doen.” Hij voegt eraan toe: “We denken dat concurrentie gezond is, maar concurrenten moeten originele technologie creëren en niet die van ons stelen.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Apple is ook nog verwikkeld met Nokia in een strijd om patenten. De nieuwe rechtszaak is ingediend bij de U.S. International Trade Commission (ITC) en het Amerikaanse districtsgerechtshof in Delaware.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.