Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Apple klaagt Samsung in Japan aan

Redactie
8 september 2011, 15:19
1 min leestijd
Apple klaagt Samsung in Japan aan
Apple klaagt Samsung in Japan aan

Het voortdurende juridische gevecht tussen Apple en Samsung heeft zich inmiddels uitgebreid tot Japan. Ook daar heeft Apple nu de Zuid-Koreaanse fabrikant aangeklaagd omdat de producten van Samsung teveel op de iPhone en de iPad zouden lijken. Volgens persbureau Kyodo zou Apple een schadevergoeding eisen van 100 miljoen yen, omgerekend bijna een miljoen euro. Afgelopen woensdag is de eerste hoorzitting gehouden.

Volgens ingewijde bronnen zou de rechtszaak zich richtten op de Samsung Galaxy telefoons en de Galaxy Tab 7. De Samsung Galaxy Tab 10.1 wordt niet genoemd in de aanklacht. Apple beweert dat Samsung de iPhone en de iPad schaamteloos heeft gekopieerd. Samsung klaagde Apple in april aan in Japan, en nu heeft Apple een tegenklacht ingediend. Inmiddels is Samsung al aangeklaagd door Apple in de Verenigde Staten, Australie, Korea en Duitsland. Tijdens IFA besloot Samsung zelfs om de zojuist geïntroduceerde Galaxy Tab 7.7 “vrijwillig” van de beursvloer te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

In Nederland klaagde Apple Samsung ook aan, maar hier heeft de rechter besloten dat sommige Galaxy-telefoons niet meer verkocht mogen worden vanwege een software-patent betreffende de gallerij-app. Dit is door Samsung echter gemakkelijk te omzeilen met een software-update, en zal dus niet ten gevolg hebben dat de populaire telefoons hier niet meer verkocht mogen worden.

Bron: Reuters

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu