Apple krijgt patent op slide to unlock, Android in gevaar?

Redactie
26 oktober 2011, 11:56
1 min leestijd
Apple krijgt patent op slide to unlock, Android in gevaar?
Apple krijgt patent op slide to unlock, Android in gevaar?

In de Verenigde Staten heeft Apple een patent gekregen op ‘slide to unlock’, de functie waarmee je een vergrendeld apparaat kunt activeren door een blokje langs een voorgedefinieerd pad te bewegen (sliden). Apple diende het patent in in 2005. Zes jaar later is deze, in gewijzigde vorm, geaccepteerd. Het patent is zo breed opgesteld dat bijna iedere manier om een scherm te ontgrendelen hier onder valt en dat betekent dat Android-fabrikanten het gevaar lopen om basis van dit patent te worden aangeklaagd.

De manier om het touchscreen te ontgrendelen specificeert niet dat er maar één richting gebruikt kan worden. Bij de meeste Android-apparaten wordt gebruik gemaakt van een soortgelijke manier om je het apparaat te ontgrendelen zoals op de iOS-apparaten van Apple en de vraag is of dit patent de aanleiding zal zijn voor een nieuwe reeks rechtszaken. In Nederland werd een soortgelijk patent onlangs afgekeurd, maar dat patent richtte zich op het unlocken door naar één bepaalde richting te sliden.

Lees verder na de advertentie.

Slide to unlock Apple-patent

Met Ice Cream Sandwich heeft Google in ieder geval al iets nieuws waarmee het patent vermeden kan worden. Met Face to Unlock kan je je Android-apparaat unlocken door er naar te kijken. De software herkent dan of jij de eigenaar bent en pas dan wordt het apparaat ontgrendeld. Wellicht dat dit Apple-patent ervoor zorgt dat deze nieuwe manier van ontgrendelen vlugger de nieuwe standaard wordt dan verwacht.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's