Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Apple levert ook vervalst bewijs in Nederlandse Samsung-rechtszaak

Redactie
19 augustus 2011, 13:58
1 min leestijd
Apple levert ook vervalst bewijs in Nederlandse Samsung-rechtzaak

Apple zou wederom bewijs hebben aangepast in haar voordeel in de Nederlandse rechtszaak tegen Samsung. Dit meldt Webwereld op basis van Nederlandse rechtstukken. Zo is de afbeelding van de Samsung Galaxy S verkleind om meer overeen te laten komen met de iPhone 3G. Om de ‘gelijkenis’ tussen de twee apparaten nog meer te benadrukken, heeft Apple ook het instellingen-menu op de Samsung Galaxy S gezet in plaats van het normale homescreen. Dit lijkt meer om het homescreen van de Apple iPhone dan het normale homescreen van de Samsung Galaxy S.

Het is al de tweede keer dat Apple bewijst aanpast in haar eigen voordeel. Zo werd tijdens de Duitse rechtszaak een gewijzigd plaatje van de Samsung Galaxy Tab 10.1 gebruikt. Deze werd verkleind en het aspect ratio werd aangepast om deze meer de iPad overeen te laten komen. Hoewel niet duidelijk is of er sprake is van kwade opzet, is het toch opvallend dat Apple het risico neemt om zulk aangepast bewijs te presenteren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 3G vs Samsung Galaxy S

Apple heeft rechtszaken in Nederland en Duitsland tegen Samsung aangespannen om te bewijzen dat de Samsung-apparaten kopieën zijn van de gepatenteerde Apple-apparaten. Met het kort geding in Den Haag wil Apple proberen om de distrubutie van Samsung-apparaten in heel Europa tegen te gaan, omdat die (op papier) via Nederland verloopt. Een verbod in Nederland zou de distributie in heel Europa platleggen. Op 15 september wordt uitspraak gedaan, als er een verbod komt zou deze pas op zijn vroegst op 13 oktober ingaan.

Bron: Webwereld

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu