Placeholder

Apple levert ook vervalst bewijs in Nederlandse Samsung-rechtzaak Apple zou wederom bewijs hebben aangepast in haar voordeel in de Nederlandse rechtszaak tegen Samsung. Dit meldt Webwereld op basis van Nederlandse rechtstukken. Zo is de afbeelding van de Samsung Galaxy S verkleind om meer overeen te laten komen met de iPhone 3G. Om de ‘gelijkenis’ tussen de twee apparaten nog meer te benadrukken, heeft Apple ook het instellingen-menu op de Samsung Galaxy S gezet in plaats van het normale homescreen. Dit lijkt meer om het homescreen van de Apple iPhone dan het normale homescreen van de Samsung Galaxy S.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is al de tweede keer dat Apple bewijst aanpast in haar eigen voordeel. Zo werd tijdens de Duitse rechtszaak een gewijzigd plaatje van de Samsung Galaxy Tab 10.1 gebruikt. Deze werd verkleind en het aspect ratio werd aangepast om deze meer de iPad overeen te laten komen. Hoewel niet duidelijk is of er sprake is van kwade opzet, is het toch opvallend dat Apple het risico neemt om zulk aangepast bewijs te presenteren.

iPhone 3G vs Samsung Galaxy S

Apple heeft rechtszaken in Nederland en Duitsland tegen Samsung aangespannen om te bewijzen dat de Samsung-apparaten kopieën zijn van de gepatenteerde Apple-apparaten. Met het kort geding in Den Haag wil Apple proberen om de distrubutie van Samsung-apparaten in heel Europa tegen te gaan, omdat die (op papier) via Nederland verloopt. Een verbod in Nederland zou de distributie in heel Europa platleggen. Op 15 september wordt uitspraak gedaan, als er een verbod komt zou deze pas op zijn vroegst op 13 oktober ingaan.

Bron: Webwereld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.