Apple moet verklaring dat Samsung niet kopieerde duidelijker op website zetten

apple samsung tabletsApple moet de excuses aan Samsung prominenter op de website vermelden. Dat heeft de Britse rechter besloten in de zaak die tussen beide bedrijven speelt. Apple moest op de website vermelden dat Samsung geen Apple-producten heeft gekopieerd bij het ontwikkelen van de Galaxy Tab. Ook moest de boodschap in een aantal grote kranten verschijnen in een lettertype van minimaal Arial 14. Apple koos ervoor om het excuus te vermommen als reclametekst en deze achter een onopvallend linkje op de homepage van Apple UK te verbergen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Maar de drie betrokken rechters zijn het daar niet mee eens. Zij willen dat Apple de tekst prominent op de homepage van Apple UK zet en een simpeler verklaring opstelt. In de tekst die nu online staat, wordt bijvoorbeeld ook uitgeweid over het feit dat Apple in soortgelijke rechtszaken in andere landen wel in het gelijk werd gesteld.

samsung apple uk website