De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet Apple Music voor Android er mogelijk uit

Wouter Nijsen
24 oktober 2015, 13:12
1 min leestijd
Zo ziet Apple Music voor Android er mogelijk uit

Er zijn screenshots opgedoken van de Android-versie van Apple Music. Het uiterlijk van Apples muziekdienst zou niet veel afwijken van de iOS-versie.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Apple Music screenshots

De screenshots tonen een  bètaversie van Apple Music en zijn gepubliceerd door  de Duitse website MobileGeeks. Op de beelden zijn enkele belangrijke features te zien. Denk hierbij aan Beats 1, het wereldwijde radiostation dat 24 uur per dag uitzendt en de `Voor jou`-afdeling. Met deze functie krijg je persoonlijke aanbevelingen op basis van welke muziek je met Apple Music luistert en welke liedjes je leuk vindt. Ook Apple Music Connect, een gedeelte binnen de  app waar artiesten zaken kunnen delen, wordt in de screenshots getoond.

Het uiterlijk van de Android-versie van Apple Music komt grotendeels overeen met de iOS-versie, al zijn er enkele verschillen te noemen. Zo is het menu iets aangepast. Waar in de iOS-versie gebruik wordt gemaakt van verschillende tabbladen, kiest Apple in de Android-versie voor een hamburgermenu dat met een knopje kan worden geactiveerd. Het bedrijf uit Cupertino lijkt geen gebruik te maken van het Material Design van Android Lollipop.

Meer over Apple Music voor Android

Apple Music werd in juni onthuld en is al een tijdje  beschikbaar voor iOS-gebruikers. Hoewel het nog onduidelijk is wanneer de Android-versie precies verschijnt, gaan er geruchten dat dit volgende maand zal gebeuren. Mogelijk hebben Android-gebruikers wel met een aantal beperkingen te maken.

Zo zouden de gratis functies van Apple Music alleen beschikbaar komen voor gebruikers met een betaald abonnement. Dit zou betekenen dat gratis gebruikers geen toegang krijgen tot bijvoorbeeld Beats 1 en Connect. Of deze beperkingen straks daadwerkelijk zullen gelden, is echter nog onduidelijk.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MobileGeeks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu