‘Gratis functies Apple Music niet voor Android-gebruikers’

Gijs Ettes
10 juni 2015, 14:24
1 min leestijd
‘Gratis functies Apple Music niet voor Android-gebruikers’

De functies die Apple Music gratis aanbiedt voor bijvoorbeeld iOS-gebruikers zijn bij Android mogelijk alleen beschikbaar als je een betaald abonnement hebt. Dat blijkt uit een overzicht van de muziekdienst op de website van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Gratis versie Apple Music voor Android beperkt?

apple music voor android

In de kleine lettertjes onder het abonnementsoverzicht van Apple Music was korte tijd het zinnetje ‘De features van Apple Music voor Android zijn alleen voor betaalde leden beschikbaar’. Dit duidt erop dat Android-bezitters geen toegang krijgen tot gratis functies als Connect (voor het bekijken en volgen van artiesten) en Beats 1 (voor het beluisteren van radiostations van Apple Music). Of ook de trialperiode van drie maanden niet geldt voor Android-gebruikers zonder abonnement, is onduidelijk.

Inmiddels is de voetnoot die betrekking heeft op Apple Music voor Android niet meer zichtbaar op de site van het bedrijf. Android Planet heeft Apple om een reactie gevraagd, maar  heeft die vooralsnog niet ontvangen.

Apple Music is vanaf 30 juni beschikbaar voor iOS, Mac en pc en verschijnt aankomende herfst ook voor Android. Een abonnement kost 9,99 dollar per maand voor één gebruiker of 14,99 per maand voor een gezin (tot zes personen). De muziekdienst lanceert in 100 landen, waartoe ook Nederland behoort.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu