Apple wil verkoop van HTC-apparaten blokkeren

Apple wil verkoop HTC-telefoons blokkerenApple heeft bij de International Trade Commission wederom verzoek ingediend om de verkoop van HTC-toestellen in de Verenigde Staten te blokkeren. Eerder dit jaar klaagde Apple HTC ook al aan vanwege de inbreuk op Apple-patenten, HTC klaagde op zijn beurt Apple weer aan. Waar de aanklacht nu precies om gaat is niet duidelijk omdat deze nog niet publiekelijk is gemaakt. Zelfs HTC weet nog niet waarom ze nu wordt aangeklaagd en heeft dus ook nog niet gereageerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Mocht de aanklacht van Apple gegrond worden verklaard, dan kan dit de verkoop van HTC-toestellen stopleggen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren lijkt echter niet waarschijnlijk. Gezien beide fabrikanten elkaar aanklagen zullen ze waarschijnlijk proberen het op een onderonsje te gooien zodat ze zonder al te veel betalen van elkaars patenten gebruik kunnen maken. Iets wat heel gebruikelijk is in de technische wereld. Zo is HTC is niet de enige fabrikant die door Apple wordt aangeklaagd. Er loopt momenteel een soortgelijke eis tegen Samsung om de verkoop van elektrische apparaten zoals tablets en smartphones tegen te houden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.