Applicatie ‘I Am Richer’ ($200) te koop via Android Market

Redactie
24 februari 2009, 0:00
1 min leestijd
Applicatie ‘I Am Richer’ ($200) te koop via Android Market
i am rich

Voor $200, de maximale prijs die je voor een Android-applicatie kunt betalen, kom je in het bezit van ‘I Am Richer’. De applicatie is een antwoord op de iPhone-applicatie ‘I Am Rich’, die $999 kostte maar door Apple al snel uit de iPhone App Store werd gehaald. Net als toen gaat het om een applicatie waarmee je in feite niets kunt doen: het toont alleen een blauwe diamant. Daarmee kun je laten zien dat je je dergelijke duurbetaalde onzin kunt veroorloven.

Niet alleen de kleur is anders bij Google: ook het toelatingsbeleid. Terwijl Apple de applicatie verwijderde kiest Google voor een minder strikte aanpak: zolang het niet aanstootgevend of anderszins ongewenst is blijven applicaties gewoon op Android Market staan.

Lees verder na de advertentie.

Sinds afgelopen vrijdag is het mogelijk om via Android Market in de VS en het Verenigd Koninkrijk betaalde apps aan te schaffen. De verkoop loopt nog niet storm: “Over the weekend I’ve had a few downloads for my $0.99 app, but I guess I was expecting more. I’m curious if people just aren’t willing to pay, if they are having issues, or there just aren’t really that many phones in use?” schrijft een ontwikkelaar op het Android-forum van Google.

Voor ontwikkelaars levert het invoeren van betaalde applicaties nogal wat problemen op: veel ontwikkelaars hebben met hun gratis applicatie een behoorlijk hoge plaats in de ranglijsten verworven. Ze hadden gehoopt dat ze de applicatie gewoon van gratis naar betaald konden omschakelen, zodat ze hun positie in de ranglijst zouden houden. Dat blijkt niet het geval: ontwikkelaars moeten hun applicatie opnieuw uploaden, waarna de teller weer op nul komt te staan.

Wat de prijsstelling van de applicaties betreft: slechts een paar kosten $10 of $25. Het merendeel kost $1 en $2, net als in Apple’s App Store.

Meer info: I Am Richer ($200)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu