Placeholder

In de toekomst is het wellicht mogelijk om met je Android-telefoon foto’s om te zetten in 3D-modellen. Onderzoekers van Microsoft hebben een applicatie gemaakt die in staat is om fotorealistische 3D-modellen te produceren. Voor een 3D-model van een auto zijn circa veertig foto’s nodig. Een kleiner object – bijvoorbeeld een kiekje van een appel – vereist 25 of minder foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Deze technologie biedt enorm veel mogelijkheden. Zo kunnen webshops gemakkelijk 3D-modellen plaatsen van producten. Of laat een nieuwe bank of keuken in 3D aan familieleden zien.

Aangezien Microsoft de applicatie aan het ontwikkelen is, is de kans vrij groot dat de app eerst op toestellen met Windows Phone 7 verschijnt. Maar wie weet is Android daarna aan de beurt!

Hieronder een video van de technologie in werking.

Via: Technology Review

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.