Applicaties in de Market krijgen een changelog

Redactie
3 november 2010, 17:45
1 min leestijd
Applicaties in de Market krijgen een changelog
market

Wanneer een applicatie bijgewerkt moet worden, dan kun je vaak niet direct zien wat er veranderd is. In de beschrijving van de applicatie ontbreekt regelmatig een zogenaamde changelog (een logboek van wijzigingen). Dit gaat binnenkort veranderen! Ontwikkelaars kunnen vanaf nu een vakje invullen, waarin ze moeten aangeven wat voor veranderingen ze hebben doorgevoerd. Wanneer een applicatie bijgewerkt moet worden, dan kunnen gebruikers in één oogopslag zien wat een ontwikkelaar aangepast heeft. Erg handig, want sommige updates hebben geen haast, terwijl andere updates cruciaal zijn.

“We raden ontwikkelaars aan om alleen recente veranderingen te melden die betrekking hebben op de huidige versie van de applicatie”, staat op de website van Google. “Eerdere veranderingen worden op dit moment nog niet getoond, maar in de toekomst wel.” Oftewel: in de toekomst toont de Android Market een uitgebreide changelog, waarin te zien is wat er eerder is gewijzigd aan een applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Verwacht overigens niet dat je direct een changelog te zien krijgt bij iedere applicatie. Net zoals bij App-2-SD zal het waarschijnlijk een tijdje duren voordat alle ontwikkelaars gebruikmaken van de nieuwe functie.

Bron: Google Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's