Zo herken je een geheugenkaart met ondersteuning voor apps

Thomas Haenen
23 november 2016, 9:18
1 min leestijd
Zo herken je een geheugenkaart met ondersteuning voor apps

De nieuwste generatie micro-sd-geheugenkaarten gaat optimale ondersteuning bieden voor applicaties en krijgen daarvoor een speciale markering. Dit is hoe je ze straks in de winkel kunt vinden.

Lees verder na de advertentie.

Application Performance Class-geheugenkaart

Jaarlijks verschijnen er honderden Android-smartphones met ruimte voor een geheugenkaartje. Vaak kan je die extra opslagruimte echter alleen gebruiken voor foto’s, video’s en andere multimediabestanden. Sommige apps slaan nog wel wat data op op je externe opslag, maar het overgrote deel van de applicaties kan alleen op intern geheugen geïnstalleerd worden.

Dat komt voornamelijk door de snelheid die geheugenkaarten doorgaans bieden. Om een applicatie uit te voeren moet het externe geheugen razendsnel gelezen kunnen worden. Echter, de meeste geheugenkaarten bieden niet de gewenste lees- en schrijfsnelheid. Hoewel alle micro-sd-geheugenkaarten op elkaar lijken, kunnen er aanzienlijke kwaliteitsverschillen in zitten.

De SD Association, de organisatie die de kwaliteit van geheugenkaarten bewaakt, heeft daarom nieuwe richtlijnen vrijgegeven om het voor consumenten duidelijker te maken welke modellen wel en niet ondersteuning bieden voor apps. De organisatie lanceert deze week de Application Performance Class-geheugenkaart. Geheugenkaarten in deze klasse bieden gegarandeerd de juiste lees- en schrijfsnelheid om apps op te installeren.

Om deze nieuwe geheugenkaarten herkenbaar te maken worden ze voorzien van de afkorting ‘A1’. Deze zal te vinden zijn op zowel de geheugenkaart zelf als de verpakking, soms voorzien van de tekst ‘App Performance’.

Overigens betekent het niet dat je alleen op een geheugenkaart van A1-klasse apps kunt installeren. Ook oudere geheugenkaarten kunnen in theorie ondersteuning bieden, al zullen ze niet altijd krachtig genoeg zijn. Met het nieuwe symbool moeten de juiste kaarten vooral gemakkelijker te herkennen zijn voor consumenten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu