Appoke: de betere Android Market

Redactie
29 juni 2010, 22:11
1 min leestijd
Appoke: de betere Android Market
appoke
appoke app

De bekende hacker DVD Jon is ontevreden over de Android Market. Hij vindt dat er teveel rotzooi te vinden is en dat Google eens een flinke schoonmaak moet doorvoeren. In de multimediasectie word je overspoeld door illegale muziekdiensten en spamapplicaties voor ringtones. En uit recent onderzoek blijkt ook dat de Android-ontwikkelaars bijna niets kunnen verdienen. Maar hoe moet het dan wel? Misschien is Appoke het antwoord: deze nieuwe applicatiedienst biedt meer functionaliteit en minder rotzooi.

Appoke probeert een sociale app store te zijn. Nadat je de app hebt geïnstalleerd zie je wat je vrienden downloaden en kun je realtime commentaar achterlaten. Ook kun je via de webbrowser nieuwe apps installeren. Ontwikkelaars moeten hun apps apart aanmelden, maar hebben dan wel meer kans om te worden gezien. Appoke heeft live-feeds waarmee je als ontwikkelaar kunt zien wat gebruikers met de app doen: installeren, verwijderen of commentaar geven, bijvoorbeeld. Er is ook een aanbevelingssysteem waarbij je suggesties naar vrienden kunt sturen. Kortom: allemaal functies die bij de Android Market ontbreken of maar zwak ontwikkeld zijn. Groot nadeel is natuurlijk dat het aantal zelfstandige app stores langzamerhand niet meer op de vingers van twee handen is te tellen.

Lees verder na de advertentie.

qrcode appoke

Appoke verkeert nog in betafase, maar je kunt je via beta.appoke.com aanmelden en krijgt een mailtje wanneer je bent toegelaten.

Er is ook een Android-app verkrijgbaar, die je kunt downloaden door met je Android-browser naar deze link te gaan: beta.appoke.com/apk (of klik op deze link).

Via: The Next Web

Categorie: Google Play
Spotlight: Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's