De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Handig: Android-apps binnenkort ook tijdens updaten te gebruiken

Wouter Nijsen
8 november 2018, 10:01
2 min leestijd
Handig: Android-apps binnenkort ook tijdens updaten te gebruiken

Android-apps zijn binnenkort ook te gebruiken als ze worden geüpdatet. Hierdoor hoef je niet meer te wachten totdat de nieuwe app-versie is geïnstalleerd, en kun je gewoon verder gaan met waar je mee bezig bent. Dit is hoe het gaat werken.

Lees verder na de advertentie.

Apps gebruiken tijdens updates

Tijdens de Android Dev Summit, een ontwikkelaarsconferentie die in Mountain View plaatsvindt, heeft Google een toffe vernieuwing getoond. Door de nieuwe ‘in-app updates-api’ kunnen ontwikkelaars nieuwe app-updates uitsturen, en gebruikers vragen deze te installeren zonder dat de betreffende app afgesloten hoeft te worden. Nu is het zo dat wanneer je een app-update downloadt en installeert via de Play Store, je de app tijdelijk niet kunt gebruiken. Bij een grote update van bijvoorbeeld een game kan dit lang duren.

Veel gebruikers vergeten hun apps te updaten of stellen deze updates vaak uit, maar met de nieuwe api kunnen ontwikkelaars ze ‘dwingen’ de nieuwste versie te installeren. Bij een beveiligingspatch is dit bijvoorbeeld extra belangrijk, omdat app-gebruikers anders kwetsbaar blijven voor kritieke bugs.

Bij zo’n update kunnen ontwikkelaars ervoor kiezen om een melding op het scherm te tonen, zodat je erop wordt geattendeerd dat er een nieuwe versie klaarstaat. Er is dan nog wel de optie om de update uit te stellen, als je bijvoorbeeld niet verbonden bent met wifi (en een kleine databundel hebt) of de accu van je smartphone bijna leeg is.

Bij minder urgente app-updates wordt het bovendien mogelijk om de applicatie te blijven gebruiken, terwijl op de achtergrond de nieuwe versie wordt gedownload. Start je de app de volgende keer weer op, dan wordt de update toegepast. Sowieso is het slim om altijd de nieuwste versies uit de Play Store te downloaden, zodat de app (en beveiliging) up-to-date, en je dus ook nieuwe functies meteen kunt gebruiken.

5 tips om Google Play zo veilig mogelijk te gebruiken

Ook interessant: De 7 meestgestelde vragen over gevaarlijke apps in de Play Store

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu