Android-apps direct te installeren vanuit zoekresultaten Google

Redactie
17 april 2015, 8:22
1 min leestijd
Android-apps direct te installeren vanuit zoekresultaten Google

Google heeft het mogelijk gemaakt om Android-apps direct vanuit de zoekresultaten van de zoekmachine te installeren. Hierdoor hoeven gebruikers niet eerst Google Play te openen om naar een app te zoeken.

Lees verder na de advertentie.

Door de verandering komen Android-gebruikers voortaan vaker direct in een app terecht, in plaats van de mobiele website van hetgeen waar ze naar zoeken. Google zet hiermee flink in op apps, die de voorkeur van Google krijgen boven een mobiele website. Daarnaast hoopt de internetgigant op deze manier meer Android-installaties te bewerkstelligen.

Apps installeren vanuit de zoekresultaten

app-installaties

Degenen die via Googles zoekmachine zoeken naar specifieke websites, zoals de receptensite Your Recipe, krijgen naast de mogelijkheid om de mobiele website te bezoeken ook een grote groene installatieknop te zien. Met een druk op de knop wordt de bijbehorende app direct geïnstalleerd. Bij het drukken word je nog wel doorverwezen naar Google Play, waar het installatieproces begint.

Als het installatieproces is voltooid, start de app op met de pagina waar de gebruiker naar zocht. In het geval van Your Recipe kan dit bijvoorbeeld een specifiek recept zijn. Websites die een app hebben, worden daarbij ook hoger in de zoekresultaten van Google getoond.

Laatste nieuws over Google Play

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu