De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google start voorzichtig met streamen van apps

Erwin Vogelaar
18 november 2015, 19:30
1 min leestijd
Google start voorzichtig met streamen van apps

Google is gestart met het van het streamen van apps. Hierdoor kun je selecte apps gebruiken zonder ze eerst te hoeven downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Apps streamen Android

Vanaf vandaag rolt Google de mogelijkheid uit om apps te streamen vanuit de Google-app. Deze functie komt bovenop het nieuws dat Google nu ook content uit apps in zijn zoekresultaten laat zien. Tussen sommige van deze zoekresultaten zal vanaf nu een stream-knop geplaatst worden. Door hierop te drukken, word je direct naar de volledige app gestuurd zonder dat je deze eerst hoeft te downloaden.

Apps streamen

We wisten al dat Google iets met het streamen van apps zou gaan doen, sinds het bedrijf Agawi heeft overgenomen in 2014. Agawi was een start-up die  technologie in huis had om apps te streamen. Deze technologie wordt nu geimplementeerd in  Android.

Het gaat bij het streamen niet om web-apps, maar volledige native apps. Bevalt het, dan is er een knop aanwezig om die app direct te downloaden op je smartphone of tablet. Google hoopt dus nog wel dat je de app daadwerkelijk gaat downloaden. We zijn helaas nog niet op het punt dat je apps voortaan volledig kunt streamen waardoor updaten niet meer nodig is.

Google test de functie op dit moment enkel nog met selecte apps, zoals HotelTonight, Chimani, Daily Horoscope en New York Subway. De Google-app downloaden kan door op onderstaande link te klikken.

Download de Google-app in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu