Google laat gebruikers Android-apps via zoekmachine installeren

Gijs Ettes
19 januari 2016, 8:57
1 min leestijd
Google laat gebruikers Android-apps via zoekmachine installeren

Google is gestart met het testen van de mogelijkheid om  vanuit de zoekmachine Android-apps te installeren. Daardoor is het niet meer nodig om Google Play te openen.

Lees verder na de advertentie.

Apps via de zoekmachine installeren

De nieuwe functionaliteit is ontdekt door Android Police en te zien in onderstaande screenshots. De site meldt dat de optie bij verscheidene gebruikers is opgedoken, zonder dat zij Google Play geopend hadden. In ons land lijkt de optie om apps via de zoekmachine te installeren nog niet geactiveerd te zijn. Zoek je naar `Instagram Android` in de Google-app dan krijg je weliswaar relevante zoekresultaten, maar om de desbetreffende app daadwerkelijk te downloaden wordt Google Play gestart. Mogelijk test Google  de functie nog of is het  pas recentelijk gestart met de uitrol.

apps via de zoekmachine

In de afbeeldingen hierboven is te zien dat apps geïnstalleerd kunnen worden zonder tussenkomst van Google Play. Nadat op de installatieknop wordt gedrukt hoef je alleen nog de permissies te accepteren om de applicatie op je toestel te krijgen. Of de functie ook naar de Chrome-browser komt is vooralsnog niet bekend, maar lijkt wel aannemelijk.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu