AppsDesktop: prototype van nieuwe homescreen-vervanger
Wouter Nijsen

DesktopEr zijn al verschillende homescreenvervangers voor Android in de Market te vinden, zoals aHome, dxTop en OpenHome. AppsDesktop pakt het allemaal iets anders aan. Eigenlijk lijkt het erop dat de ontwikkelaar een soort van iPhone-kloon heeft ontwikkeld. Maar dan wel met een origineel unlockscreen: geen Slide To Unlock, maar Rotate To Unlock.

Zodra je AppsDesktop start worden alle aanwezige  applicaties over een aantal homescreens verdeeld. Het eerste wat opvalt is het cleane design en de wel heel erg kleine iconen. Nu passen er wel veel op één scherm, maar het komt de duidelijkheid niet ten goede.
Onderin het scherm staan de laatst gebruikte applicaties en bovenin is ruimte gemaakt voor het onvangstsignaal, providernaam klok, batterijstatus en iconen voor onder andere WiFi en Bluetooth.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Via de menuknop van je Android-telefoon komen we bij de instellingen. Via dit scherm  kun je  de helderheid van het scherm aanpassen, het thema veranderen en (verrassend!) APK-bestanden installeren. Ook is hier de mogelijkheid thema’s te downloaden. Dit mogen thema’s van zowel aHome als dxTop zijn.

Zoals de naam van het programma al aangeeft hebben we hier nog met een prototype, ofwel betaversie, te maken. Zo draait het scherm niet vanzelf mee bij het draaien van je telefoon, kunnen er geen widgets en snelkoppelingen gebruikt worden en is het lastig de schermen naar je eigen smaak aan te passen. Wie weet bieden volgende versies meer mogelijkheden.

Voor vragen en opmerkingen heeft de ontwikkelaar een forum opgezet.

Appsdesktop is te vinden in de Android Market.

Unlock scherm

Instellingen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.