AR Huizenzoeker: koopprijs van een huis opvragen via Android

huis te koopLeuk huis gezien? Met een nieuwe Android-applicatie AR Huizenzoeker van Frans Glazener kun je je telefoon op een huis richten en je ziet meteen wat de verkoopprijs is. Frans won met AR Huizenzoeker de eerste prijs in Logica’s Mobile Application Challenge 2009, een wedstrijd voor eigen medewerkers. In totaal werden meer dan 50 ideeën ingestuurd voor de wedstrijd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Logica organiseerde de Mobile Application Challenge (MAC) om de innovatiegerichtheid onder eigen personeel te stimuleren. Helaas kunnen we de winnende inzending niet meteen downloaden: samen met klanten gaat Logica kijken welke ideeën verder kunnen worden uitgewerkt tot product of proefproject.

Niet alle inzendingen hadden met Android te maken. Zo was er ook een inzending met de naam Bucks Buddy, een persoonlijke geldcoach voor jongeren. Mobiele Melding heeft wel wat weg van de plannen van GemGids in de gemeente Voorst: met deze applicatie kun je een scheur in het wegdek of een onveilige situatie melden. Ook trok E-Guarantee de aandacht: een systeem waarbij je aankoopbonnen van wit- en bruingoed online kunt opslaan.

AR Huizenzoeker haalt de informatie van Funda bij huizen die daadwerkelijk te koop staan. Is een huis niet te koop, dan wordt in het Kadaster gekeken hoeveel de verkoopprijs ongeveer is. Je krijgt ook een indicatie te zien van de maandlasten op basis van persoonlijke gegevens die je vooraf invult. We hebben zo’n vermoeden dat er wel hypotheekverstrekkers zijn die interesse hebben om mee te helpen AR Huizenzoeker in de Market te krijgen.

Voor Android-bezitters is er al een andere applicatie waarmee je huizen kunt zoeken: Huizen in de buurt. Die werkt echter nog niet op Android 1.5.

Via: AutomatiseringGids

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.