Placeholder

archos-101De Archos 101-tablet is het populairste kerstcadeau van 2010. De productpagina van de tabletcomputer van Archos werd de afgelopen maand het vaakst bezocht in de Pricewatch van Tweakers.net. Verder zijn de Samsung Spinpoint, Archos 70, Apple iPad en Samsung EcoGreen in trek. De Spinpoint en de EcoGreen zijn twee harde schijven, de andere producten zijn tablets.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Opvallend is dat de top tien vorig jaar andere producten bevatte dan dit jaar. Zo staan er dit jaar geen laptops, telefoons en games in de top tien. Vorig jaar nog wel (o.a. Sony Vaio, Nokia N900 en Call of Duty: Modern Warfare 2).

De Archos 101-tablet is qua prijs-/kwaliteitverhouding een echte topper. Dit is één van de eerste 10“ Android-tablets met goede specificaties en goede ondersteuning door de fabrikant. Dankzij een capacitief touchscreen met een resolutie van 1024 bij 600 pixels heeft de Archos 101 een prachtig scherm. Sinds november wordt de tablet standaard geleverd met Android 2.2, waardoor het beestje nog sneller loopt dankzij een JIT-compiler. Dit is handig, aangezien de 101 maar 256 RAM geheugen heeft. Maar gelukkig zit er een krachtige ARM Cortex A8-processor in de tablet, die dit deels goedmaakt. De 101 is overal in Nederland en België verkrijgbaar en kost met 8GB geheugen ‘maar’ €299,00 en met 16GB €349,00.

Bron: Tweakers.net

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.