Archos komt met betaalbare 64-bits smartphone

Gijs Ettes
23 oktober 2014, 10:15
1 min leestijd
Archos komt met betaalbare 64-bits smartphone
Archos Diamond 50

De Franse fabrikant Archos, die voornamelijk bekendstaat om goedkope smartphones en tablets met Android, gaat begin volgend jaar een betaalbare 64-bits smartphone op de markt brengen. De Archos 50 Diamond is het eerste toestel van de fabrikant die beschikt over een 64-bits Snapdragon 615-chip met een octacore-processor. Deze heeft vier kernen met een kloksnelheid van 1,7GHz en vier kernen die draaien op een lagere 1GHz-kloksnelheid. De Snapdragon 615-chip is ook te vinden op de eerder aangekondigde HTC Desire 820, die eveneens begin volgend jaar verschijnt.

De Archos 50 Diamond beschikt over vergelijkbare specs als dat toestel, maar heeft wel een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie. Verder is de smartphone voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan uitbreidbare opslag en een 2700 mAh-accu. Uit de doos zal het toestel draaien op Android 4.4.4 (KitKat) en de adviesprijs bedraagt 200 euro.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Archos 50 Diamond

Het design van de nieuwe Archos-telefoon is weinig speciaal en ook de bezels rondom het scherm zijn relatief breed. Met afmetingen van 146 bij 70,4 bij 8 millimeter en een gewicht van van 142 gram is het toestel  qua omvang  vergelijkbaar met de Galaxy S5. Uiteraard is de prijs wel aanzienlijk lager.

Tot slot is er 4G-ondersteuning aan boord, alsmede plek voor twee simkaarten. Foto’s schiet de smartphone met 16 megapixels en selfies met een maximale resolutie van 8 megapixels.

Het laatste nieuws over Archos

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Archos 50 Diamond
Archos 50 Diamond

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu