Archos brengt gamehandheld met Android 4.1 Jelly Bean uit voor 149 euro

Redactie
7 december 2012, 15:01
1 min leestijd
Archos

Archos heeft zijn GamePad officieel uitgebracht. De gamehandheld ligt vanaf vandaag in de Nederlandse winkels met een prijskaartje van 149 euro. Het apparaat, dat iets wegheeft van de Sony PlayStation Vita, heeft fysieke knoppen en een 7 inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De GamePad draait op een 1.6Ghz dualcore-processor en een Mali 400-grafische processor, en op de 8GB interne opslagruimte kunnen apps en games worden geïnstalleerd. Het opslaggeheugen is via een microSD-slot uit te breiden.

Aanvankelijk zou de gamehandheld met Android 4.0 Ice Cream Sandwich worden geleverd, maar de GamePad draait vanuit de doos al op Android 4.1 Jelly Bean. Met de GamePad kun je onder andere games en apps van de officiële Google Play Store installeren. Om de fysieke knoppen voor een game in te stellen, gebruik je Archos’ mapping tool om de on-screenknoppen aan een specifieke knop toe te wijzen. Onderstaande video laat zien hoe dit in zijn werking gaat.

Lees verder na de advertentie.

De GamePad beschikt verder over een mini-HDMI-poort waarmee je de tablet met onder andere een televisie kunt verbinden, Wi-Fi en een camera aan de voorzijde om mee te videobellen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu