De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Archos onthult goedkope Android-toestellen met bescheiden specs

Gijs Ettes
21 februari 2014, 9:11
1 min leestijd
Archos onthult goedkope Android-toestellen met bescheiden specs
Archos budget

De Franse fabrikant Archos heeft niet gewacht tot het Mobile World Congress 2014 dat over een aantal dagen start, maar heeft nu al een reeks nieuwe Android-toestellen onthuld. Het gaat wederom om budget-apparaten, met bescheiden specificaties en een onopvallend design. Het meest unieke apparaat dat Archos heeft aangekondigd is de Archos 80 Helium 4G, een 8 inch-tablet met 4G-ondersteuning, een quadcore-processor en Android 4.3 (Jelly Bean). Dat klinkt op zich niet eens zo slecht, ware het niet dat de schermresolutie slechts 1024 bij 768 pixels bedraagt. Bij een display van die omvang zijn afzonderlijke pixels gemakkelijk te onderscheiden. Het beeld zal dan ook allesbehalve scherp zijn.

Daarnaast zijn een drietal Archos budget-smartphones onthuld, waaronder de Archos 50c Oxygen. Dit toestel is voorzien van een ips-scherm dat 5 inch meet en 720p-resolutie heeft. Het vlaggenschip van Archos wordt aangedreven door een 1,7GHz-octacore-processor (MediaTek MT6592)  die we ook in veel onbekende en goedkopere Chinese smartphones vinden. Qua prestaties is de cpu vergelijkbaar met de Qualcomm Snapdragon 800. Het toestel is verder voorzien van Android 4.2 (Jelly Bean), 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Ook worden twee simkaarten ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Archos budget-smartphones: weinig voor weinig

De andere twee Archos budget-smartphones betreffen de Archos 64 Xenon en de Archos 40 Titanium. Eerstgenoemde is een phablet met een 6,4 inch-scherm en een display met een 720p-resolutie. Het enorme toestel heeft 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. De camera’s zijn met 8 en 2 megapixels vergelijkbaar met de andere Archos-telefoons.

De Archos 40b Titanium is het absolute instapmodel dat is voorzien van een 4 inch-scherm (800 bij 480 pixels), 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Wat de adviesprijzen van de toestellen in Nederland en België wordt, is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de releasedatum van de toestellen.

Het laatste Archos nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Archos 50c Oxygen
Archos 50c Oxygen

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu