Archos introduceert goedkope 4G-telefoons met Android 5.1

Wouter Nijsen
26 augustus 2015, 14:54
2 min leestijd
Archos introduceert goedkope 4G-telefoons met Android 5.1

In aanloop naar technologiebeurs IFA kondigt de Franse smartphonefabrikant Archos twee nieuwe toestellen aan: de Archos Diamond S en 50e Helium. Beide telefoons  hebben een lage prijs en draaien op Android 5.1.

Lees verder na de advertentie.

Archos Diamond S

De Archos Diamond S is gedeeltelijk gemaakt van glas  en heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Diamond S wordt aangestuurd door een 1,5GHz octacore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Met een micro-sd-kaartje kan het geheugen  worden uitgebreid.

Archos Diamond S

Het toestel beschikt over een 16 megapixel-camera met een led-flitser aan de achterzijde, en de frontcamera maakt foto`s met  een maximale resolutie van 8 megapixels. De Diamond S  heeft verder afmetingen van 152,6 bij 76,4 bij 8,4 millimeter, is met 118 gram lekker licht en kan overweg met 4G. Een fijne eigenschap is dat de smartphone op een kale versie van  Android 5.1 (Lollipop)  draait. Archos levert namelijk – op een aantal apps na – geen eigen Android-skin mee.

Archos 50e Helium

Archos 50e Helium

De Archos 50e Helium is een stuk goedkoper dan de Diamond S en daar zijn de specificaties ook naar. Het toestel wordt aangedreven door een tragere 1,1GHz quadcore-processor (Snapdragon 210) en heeft met respectievelijk 1GB en 8GB beduidend minder werk- en opslaggeheugen. Wel beschikt het toestel over een  5 inch-scherm met dezelfde hd-resolutie.

Daarnaast zijn de camera`s van de Archos 50e Helium minder dan die van de Diamond S. Aan de achterkant is een 8 megapixel-camera met led-flitser aanwezig, terwijl de frontcamera het doet met 2 megapixels. De 50e Helium meet 142  bij 72,5 bij 8,5 millimeter, weegt 118 gram, draait op Android 5.1 (Lollipop) en heeft 4G-ondersteuning.

Release en prijzen

De Archos Diamond S en 50e Helium worden tijdens IFA, dat 4 september van start gaat in Berlijn, voor het eerst getoond. De smartphones gaan respectievelijk 200 euro en 120 euro kosten en verschijnen rond november. Wanneer  de toestellen in de Benelux uitkomen, is nog onduidelijk.

Het laatste nieuws over Archos

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu