Placeholder
Redactie

In juni 2011 brengt Archos nieuwe tablets uit. Deze kersverse tabletcomputers krijgen een 1,6 GHz ARM-multikernprocessor en een 3G-modem. Daarnaast beschikken de verschillende apparaten over een flinke harde schijf (tot 250 GB) of een solid-state drive (tot 32 GB). De prijs: maximaal 400 euro. Natuurlijk hopen we dat deze tablets op Honeycomb draaien, maar voorlopig gaan we daar wel van uit. Er is geen reden voor Archos om over te stappen op een ander besturingssysteem dan Android, aangezien de Android-tablets van Archos in 2010 erg goed verkochten. In totaal gingen er vorig jaar achttien miljoen tablets van Archos en Arnova over de toonbank.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Archos heeft hoge verwachtingen van 2011 en vermoedt vijftig miljoen tabletcomputers te verkopen. Het bedrijf richt zich vooral op het mid-range en low-end segment met tablets tot 400 euro. Archos verwacht dat het marktaandeel van dit soort tablets in 2011 groeit naar veertig procent. Fabrikanten die dit jaar ‘goedkope’ tablets gaan produceren zijn Archos, Arnova, Toshiba, LG, Dell, HP en Acer. De andere zestig procent wordt opgeslokt door duurdere tablets (400+ euro) van fabrikanten als Apple, Samsung, HTC en Motorola.

Bron: Journal Du Geek

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.