Archos Smart Home Phone en Home Connect: thuis bellen en internetten met Android-smaakje

archos smart home phoneMet een Android-telefoon op zak denk je er misschien niet meer bij na, dat je ook nog een gewone vaste telefoon thuis hebt. Heel wat mensen bellen met hun smartphone, ook als ze gewoon thuis op de bank zitten. Archos heeft de afgelopen dagen nieuwe producten aangekondigd, waarvan we eerder al de 7-inch tablet van 70 euro hebben besproken. Nu hebben ze weer twee nieuwe producten: een 160 dollar kostende Smart Home Phone en een 150 dollar kostende Home Connect. Het gaat hierbij om een draadloze telefoon voor thuis en een soort mini-computer voor op je nachtkastje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Smart Home Phone is te gebruiken als een normale DECT-telefoon, aangesloten op het vaste telefoonnetwerk. Het verschil is echter, dat je er apps op kunt installeren. Het handige is ook dat je je contactgegevens eindelijk gewoon met je Google-adresboek kunt synchroniseren en niet moeilijk hoeft te doen met het eigen adresboeksysteem van de telefoonmaker.

archos home connectDe Home Connect is een apparaatje dat je thuis ergens neerzet, bijvoorbeeld op de salontafel of je nachtkastje. Het is niet bedoeld om mee te nemen, maar om thuis wat te kunnen internetten. Er zitten 50.000 internetradiostations in, een wekkerfunctie, weersvoorspellingen en bellen via videochat. Het apparaat draait op Android, anders zouden we er geen aandacht aan besteden. Maar aangezien Archos een eigen softwarewinkel voor Android-apps heeft en geen Google Play aanbiedt, zal het nog de vraag zijn hoeveel er daadwerkelijk van Android te genieten valt. Het afwijkende schermformaat, dat er meer uitziet als een navigatiesysteem, voorspelt in ieder geval weinig goeds.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.