De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

AR-update: zo gaat het met Googles Project Tango en ARCore

Erwin Vogelaar
16 december 2017, 9:51
2 min leestijd
AR-update: zo gaat het met Googles Project Tango en ARCore

Hoe gaat het met ARCore? Google heeft meer nieuws over de release van de technologie en de toekomst van Project Tango in deze ARCore-update.

Lees verder na de advertentie.

ARCore-update: release en Project Tango

Het afgelopen jaar was belangrijk voor augmented reality. Pokémon GO waren we inmiddels wel gewend, maar toen kwam Apple met ARKit en Google met ARCore voor veel meer verschillende toepassingen. Google was eigenlijk het eerste met zijn Project Tango. Deze versie van augmented reality werkte maar op enkele specifieke smartphones en daardoor kwam Tango niet echt van de grond. Nu heeft Google laten weten dat Tango vanaf 1 maart 2018 niet meer wordt ondersteund.

Dit is geen grote verrassing. Toen Google dit jaar ARCore aankondigde, een minder krachtige maar daardoor wel toegankelijkere versie van augmented reality, wisten we al dat het Tango op termijn zou opvolgen. Toch kan dit nieuws vervelend zijn voor hen die recentelijk een Tango-smartphone hebben gekocht, zoals de Asus Zenfone AR.

arcore-update

Hoe gaat het met ARCore?

“We werken sinds 2014 aan augmented reality, met onze eerste investeringen in Project Tango”, stelt Google op zijn blog. “Alles wat we daarvan hebben geleerd, hebben we gebruikt om ARCore te bouwen dat eerder dit jaar als preview lanceerde.” Sinds de onthulling van ARCore hebben we niet veel meer gezien van deze technologie, afgezien van enkele toffe voorbeelden van hoe de technologie door ontwikkelaars wordt gebruikt. Toch staat de ontwikkeling niet stil.

Google heeft de tweede developer preview van ARCore uitgebracht, om deze technologie nog beter te maken. Met deze versie blijven virtuele objecten beter op hun plek en gaan ar-apps verder waar ze gebleven waren als de gebruiker even een andere app opent.

Google lanceert ARCore 1.0 in de komende maanden voor meer dan 100 miljoen toestellen met een serie AR-ervaringen in de Play Store. ARCore werkt op dit moment met de Pixel-smartphones van Google en de Samsung Galaxy S8. Daar komen ongetwijfeld nog nieuwe toestellen bij, zoals de Samsung Galaxy S9.

Harry Potter

Wist je dat er volgend jaar ook een nieuwe ar-game van de makers van Pokémon GO uitkomt? Deze keer duik je in de wereld van Harry Potter en dat kan best een grote hit worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu