De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze toffe voorbeelden laten zien wat er met ARCore mogelijk is

Erwin Vogelaar
15 oktober 2017, 13:37
2 min leestijd
Deze toffe voorbeelden laten zien wat er met ARCore mogelijk is

ARCore is Googles tegenhanger van Apples ARKit. Dit framework voor augmented reality biedt een hoop mogelijkheden. We verzamelen enkele toffe ARCore-voorbeelden, die laten zien hoe de technologie nu wordt gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

ARCore-voorbeelden: noodgevallen, robots en portalen

In augustus onthulde Google ARCore. Dit framework voor augmented reality is eigenlijk een iets slechtere versie van wat voorheen Project Tango heette. Nu zit ARCore op hetzelfde niveau als Apples ARKit. Er is echter een groot probleem. Terwijl ARKit nu op heel veel iPhones en iPads met iOS 11 beschikbaar is, werkt ARCore enkel op Pixel-smartphones en de Samsung Galaxy S8.

Qua apps loopt het voor ARCore nog niet storm, maar dat is voor ARKit niet anders. De technologie is nog jong en daarom zijn de experimenten op dit moment nog leuker dan de daadwerkelijk praktische toepassingen. Er worden al wel een hoop toffe dingen gemaakt en daar zetten we enkele voorbeelden van op een rijtje. Niet alleen omdat het leuk is om te zien, maar ook omdat het wat zegt over wat we in de toekomst gaan gebruiken.

Lees ook: Google loopt helemaal niet achter met ARCore

Training voor noodgevallen

Deze twee toepassingen zijn gemaakt om een idee te geven over hoe augmented reality kan helpen met trainingen. In dit geval om beter voorbereid te zijn op een vloed of huisbrand.

Portalen

Stap door een portaal in een heel ander deel van de wereld. Het lijkt magie, maar het is augmented reality.

Schilderen

Je hebt geen kwasten of een canvas nodig als je met je vingers in de lucht kan schilderen.

Visualisatie

In deze video zie je hoe ARCore gebruikt kan worden om data te visualiseren. In dit geval specifiek de informatie van vliegtuigroutes.

Robots

Deze robots lijken zo uit een science-fiction-film of -game te vliegen en in je omgeving rond te zweven. Je hebt er niets aan, maar het ziet er wel indrukwekkend uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu