ARK: draagbare oplader om je smartphone draadloos mee op te laden

Redactie
20 januari 2014, 20:25
2 min leestijd
ARK: draagbare oplader om je smartphone draadloos mee op te laden
ARK

Op Kickstarter is een nieuwe project gestart dat de flexibiliteit van een draagbare oplader combineert met het gemak van Qi-opladers, ofwel draadloze opladers die werken met de Qi-technologie. Hierbij wordt inductie gebruikt om een toestel op te laden, een technologie waar onder andere de Nexus 5 en Galaxy S4 (laatstgenoemde na een speciale cover) over beschikken.

ark-2

De draadloze oplader, genaamd ARK, weegt 170 gram, meet 90x90x20mm en heeft naast de Qi-technologie een standaard usb-uitvoer van maximaal 5.2V 2A. Daarnaast beschikt de draadloze oplader over een 5200 mAh accu, wat genoeg is om de meeste smartphones meer dan twee keer geheel van nul naar honderd procent op te laden.

ARK kan door de usb-ingang twee apparaten tegelijkertijd opladen (één draadloos en één met draad middels de usb-poort) en de buitenkant van de oplader is voorzien van een speciale krasbestendige coating. Aan de voorkant zijn de powerknop en leds te zien. De leds geven de status van de accu van de ARK aan.

Lees verder na de advertentie.

Eén van de voordelen van ARK is dat het opladen heel simpel is: je pakt de ark, legt je telefoon erop en de oplader wordt direct geactiveerd. Het in- en uitschakelen van de ARK gaat dus geheel automatisch, waardoor je de oplader niet plotseling nog hebt ingeschakeld. Het nadeel van het opladen met de Qi-technologie is dat het vrijwel onmogelijk is om je smartphone tijdens het opladen te gebruiken (de achterkant van de smartphone moet altijd connectie maken met de oplader). Echter kun je bij de ARK ook je smartphone of tablet via de usb-kabel opladen.

ARK video

ARK is de komende maand voor een prijs van 65 dollar exclusief 20 dollar aan verzendkosten te koop voor Nederlanders. De verwachting is dat ARK in mei van dit jaar wordt geleverd. De oplader komt beschikbaar in een zwart en wit model.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu