Arron La verdient goed aan gratis Android-applicatie

Redactie
23 augustus 2010, 17:52
2 min leestijd
Arron La verdient goed aan gratis Android-applicatie
Geldboom

Arron La, de ontwikkelaar van Advanced Task Manager, beweert dat hij ongeveer 10.000 dollar per maand verdient. Verrassend genoeg is de gratis versie van Advanced Task Manager winstgevender dan de betaalde versie. De ontwikkelaar beweert dat er volop wordt geklikt op de advertenties in de gratis versie en dat resulteert in een hoge omzet. Het mooie aan een gratis versie met advertenties is dat een ontwikkelaar continu verdient aan een app. Een betaalde app levert slechts één keer geld op.

La onthult op zijn blog andere verrassende feiten over de Android Market:

Lees verder na de advertentie.

  • De inkomsten stijgen plotseling als een nieuw toestel wordt uitgebracht. Blijkbaar omdat mensen dan op zoek gaan naar applicaties voor hun nieuwe telefoon.
  • 24 uur bedenktijd is prima. Slechts vijf procent van de gebruikers levert de applicatie binnen 24 uur weer in, waarna zij hun geld terugkrijgen. Het probleem is dus niet zo groot als sommige ontwikkelaars beweren.
  • Google Checkout en de Market-applicatie houden de ontwikkeling van Android tegen. La heeft ontelbaar veel mails ontvangen van mensen die de applicatie niet konden downloaden.
  • Admob is een mooi systeem en levert veel inkomsten op.
Advanced Task Manager

Arron La denkt dat de integratie van PayPal zorgt voor nog meer verkopen en dat het de Android Market een goede boost geeft. Hij maakt zich wel zorgen over piraterij. Toch verwacht hij dat het licentiemodel van Google ervoor zorgt dat het aantal illegaal gedownloade applicaties daalt.

I wrote this to highlight how Android is a viable revenue stream after reading countless stories that it is not. Things will improve moving forward and will be a good competitor to iOS.

Currently, I`m working on a significant update to my application to add new features to it so that users will still find it useful. Look forward to an update that will provide the following:
1) Backup capabilities for saving and restoring applications, sms, and other android-related items
2) Applications management for easy ways to install, backkup, and uninstall applications
3) System information on how to squeeze the best performance out of the phone
4) Direct links to Android`s Services and force-stop UIs
5) More to come..

Lees het volledige artikel op de website van Arron La.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's