Huawei introduceert Ascend Mate 2, phablet die andere toestellen kan opladen

Huawei Ascend Mate 2Huawei heeft op de elektronicabeurs CES de opvolger van de Ascend Mate aangekondigd: de Ascend Mate 2. De grote phablet heeft opnieuw een 6,1 inch-scherm met een resolutie van 720p. Ook het werkgeheugen en de opslagruimte is met respectievelijk 2 en 16GB gelijk gebleven.

De Ascend Mate 2 kan wel gebruikmaken van 4g-netwerken en heeft de mogelijkheid om andere apparaten op te laden. Dit gebeurt met Huawei’s technologie genaamd ‘reverse charging’ en een micro-usb-kabel, waarna de grote batterij van de Ascend Mate 2 als externe batterij kan worden gebruikt. De Ascend Mate 2 heeft daarnaast net als de originele Mate een accu met een capaciteit van 4050 mAh. Dit zou volgens Huawei genoeg moeten zijn om 12 uur onafgebroken te browsen. Huawei meldt dat zelfs intensieve en fanatieke gebruikers de phablet maar één keer per twee dagen hoeven op te laden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ascend Mate 2: meer specs en de prijs

ascendmate2ascendmate2De Huawei Ascend Mate 2 is verder voorzien van een 1,6GHz quadcore-processor, 13 megapixel-camera aan de achterzijde en 5 megapixel-camera aan de voorkant. Met de camera zouden gebruikers selfies in panoramamodus kunnen schieten. Het toestel draait daarbij op Android 4.3 (Jelly Bean) met Huawei’s eigen skin: Emotion UI. Daarnaast is de behuizing licht gebogen, de bezel (schermrand) wat kleiner en de dikte met 9,5 millimeter iets afgenomen. Het gewicht is met 202 gram wel iets hoger.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of Huawei de Ascend Mate 2 ook naar Nederland brengt. Ook de prijs is nog onbekend, maar de verwachting is dat de Ascend Mate 2 rond de 400 dollar ligt.

Lees meer over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.