Huawei Ascend P7 en MediaPad X1 laten zich zien in uitgelekte foto’s

Gijs Ettes
7 februari 2014, 15:11
1 min leestijd
Huawei Ascend P7 en MediaPad X1 laten zich zien in uitgelekte foto’s
Ascend P7 en MediaPad X1

In een aantal uitgelekte foto’s zijn de Huawei Ascend P7 en MediaPad X1 voor het eerst in het wild te zien. De Ascend P7 is een phablet met een 5 inch-scherm (1080p), terwijl de MediaPad X1 is voorzien van een 7 inch-scherm met een hd-resolutie (1920 x 1200 pixels). Het is nog niet bekend of, wanneer en voor welke prijs beide Android-toestellen in Nederland en België verschijnen.

Qua specificaties zijn de apparaten wel goed voorzien. De Ascend P7 wordt aangedreven door een Huawei 1,6GHz-quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Verder is er naar verwachting 3G- en 4G-ondersteuning aan boord, de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) met de EmotionUI-skin, een 13-megapixel-camera en een 8-megapixel-frontcamera. De MediaPad X1 lijkt over dezelfde hardware te beschikken, maar is groter, dikker (8,7 millimeter) en zwaarder (239 gram) dan zijn smartphonebroertje.

Lees verder na de advertentie.

In de foto hieronder, afkomstig van het Chinese sociale netwerk Weibo, zijn de Ascend P7 en MediaPad X1 te zien in vergelijking met een iPhone en een pakje sigaretten. De Ascend P7 wordt hoogstwaarschijnlijk dikker dan zijn voorganger, de in Nederland erg populaire Ascend P6. Laatstgenoemde had een dikte van slechts 6,2 millimeter, waar de Ascend P7 waarschijnlijk 7,5 millimeter zal meten.

Huawei Ascend P7 en MediaPad X1

De adviesprijs van de Ascend P6 was bij de release circa 449 euro. We verwachten dat de P7 ongeveer dezelfde adviesprijs krijgt. Naar de prijs van de MediaPad X1 is het vooralsnog gissen.

Laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu