‘Metalen behuizing Huawei Ascend P8 gelekt’
Redactie

Enkele gelekte foto’s van de Huawei P8 laten een metalen behuizing zien. De verwachting is dat het toestel in maart van 2015 wordt gelanceerd.

De twee gelekte foto’s van de Ascend P8 laten een forse metalen behuizing zien. Eerder ging het gerucht dat de smartphone van metaal en keramiek gemaakt zou worden, maar op de foto’s is geen aanwijzing voor keramiek te zien. Keramiek zou worden gebruikt voor de achterzijde van het toestel.

Ascend P8 behuizing gelekt

Wat wel aan de foto’s is te zien, is dat Huawei waarschijnlijk een vingerafdrukscanner in de smartphone gaat inplementeren. Onder andere de Ascend Mate 7 heeft al een vingerafdrukscanner.

p8

De Ascend P8 krijgt naar verluidt een 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie, Hass Kirin 930-chip met een octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

Verwachte release en prijs

Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de Ascend P8 een adviesprijs van 2999 yuan, omgerekend net geen 400 euro. Daarmee zou de prijs vergelijkbaar zijn met die van de Ascend P7 bij verschijning. Het toestel zou vanaf maart 2015 te koop zijn.

Ben je nu al toe aan een nieuwe smartphone, dan is de Ascend P7 het overwegen waard (check ook onze Ascend P7 review). Het toestel heeft uitstekende specs, is simpel in gebruik en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder vind je de beste aanbiedingen van dit moment op een rijtje.

Laatste Huawei-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.