Huawei presenteert Ascend P8 in april

Redactie
30 januari 2015, 13:51
1 min leestijd
Huawei presenteert Ascend P8 in april

Huawei gaat zijn nieuwe vlaggenschip, de Huawei  P8, halverwege april aankondigen. De officiële Ascend P8 release vindt hoogstwaarschijnlijk spoedig na die datum plaats.

Lees verder na de advertentie.

De Ascend P8 is de opvolger van de  uitstekende Ascend P7. Huawei is de afgelopen jaren ook in Nederland erg populair geworden, en is volgens verschillende onderzoeksbureaus de derde grootste smartphonefabrikant ter wereld.

De populariteit van Huawei is te danken aan de combinatie van een aantrekkelijke prijs  en  krachtige hardware. Daarnaast produceert Huawei veel hardware zelf, zoals de processor, waardoor  de productieprijs van een toestel ook lager ligt dan bij veel concurrenten.

Ascend P8 release: halverwege april

Huawei P8 foto's

De Ascend P8 wordt op een officieel evenement, ergens halverwege april van dit jaar, aangekondigd, zo bevestigt Huawei tegenover Pocket-Lint. Er zijn al verschillende foto’s uitgelekt waaruit blijkt dat de Ascend P8 van een metalen design wordt voorzien, waarbij de voorkant van het toestel een zeer dunne schermrand heeft.

Het vlaggenschip zou zijn voorzien van een  5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels,  Kirin 930 octacore-processor met ondersteuning voor 64-bit, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Ook zou er een vingerafdrukscanner aanwezig zijn. Het toestel draait naar verwachting op Android Lollipop en gaat naar verluidt rond de 400 euro kosten.

Laatste Huawei-nieuws

Bron: Pocket-Lint
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu