Huawei Ascend Y600: budgetmodel met bescheiden specs deze week verkrijgbaar

Wouter Nijsen
17 november 2014, 10:40
2 min leestijd
Huawei Ascend Y600: budgetmodel met bescheiden specs deze week verkrijgbaar

De Ascend Y600, een nieuw budgettoestel van Huawei, is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het toestel biedt bescheiden specs voor 135 euro.

Meer over de Huawei Ascend Y600

Ascend Y600De Ascend Y600  heeft een 5 inch tft-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels en wordt aangestuurd door een 1,3GHz-dualcore-processor (Cortex-A7). Deze wordt bijgestaan door 512MB aan werkgeheugen, wat in vergelijking met andere budgettoestellen toch aan de lage kant is. Opvallend is verder het feit dat het toestel uit de doos Android 4.2 Jelly Bean  draait, een oudere  versie van Googles mobiele besturingssysteem. Het is niet bekend of er in de toekomst nog een update naar KitKat of Lollipop volgt. Met de bescheiden specificaties is de Y600 overigens wel in staat om vloeiend Jelly Bean te draaien.

De 4GB aan opslagruimte is niet bijster veel voor apps, muziek, foto’s en video’s, maar dit is gelukkig uit te breiden met een geheugenkaartje. Verder vinden we aan de achterzijde van het toestel een 5 megapixel-camera, waarmee je redelijke foto’s en 720p-video’s schiet. Met de vga-frontcamera is het mogelijk om selfies te maken en te videobellen. Tot slot heeft de batterij van het toestel een capaciteit van 2100 mAh.

Ascend Y600 kopen

Op het moment van schrijven is het toestel alleen bij Belsimpel verkrijgbaar, met een geschatte levertijd van 2 ¡ 4 werkdagen. Overweeg je om de Huawei Ascend Y600 te kopen, dan vind je hieronder een overzicht met de beste aanbiedingen. Het toestel is los verkrijgbaar voor circa 135 euro en in combinatie met een abonnement haal je `m gratis in huis.

Huawei Ascend Y600
Huawei Ascend Y600
Welke Huawei Ascend Y600 wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei Ascend Y600 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Dualsim-variant ook verkrijgbaar

Gelijktijdig is ook de Huawei Ascend Y600 Dual verschenen, een dualsim-versie van de Ascend Y600. De specificaties van dit toestel zijn identiek aan die van de reguliere Y600. Check hieronder de beste aanbiedingen.

Het laatste  nieuws over  Huawei

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Spotlight: Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's