ASUS begonnen met verspreiden Android 4.0.3 voor Transformer Prime

Redactie
10 januari 2012, 12:38
1 min leestijd
ASUS begonnen met verspreiden Android 4.0.3 voor Transformer Prime
ASUS begonnen met verspreiden Android 4.0.3 voor Transformer Prime

Gebruikers van de ASUS Transformer Prime kunnen vanaf vandaag een update verwachten voor Ice Cream Sandwich. ASUS is begonnen met het uitrollen van de update die de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem naar de tablet toe brengt. Naast een nieuwe interface voegt ICS onder meer hardware-acceleratie toe. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan zijn dat de update niet meteen te downloaden is als je op de tablet checkt of er updates beschikbaar zijn. Wel duiken de eerste alternatieve ROMS al op zodat je ook zelf kunt proberen om de update te installeren.

Android 4.0.3 is de nieuwste versie van Ice Cream Sandwich en deze bevat enkele verbeteringen ten opzichte van Android 4.0.1 dat op de Galaxy Nexus smartphone te vinden is. Gebruiker van het XDA-forum hebben ontdekt dat het met de ICS-update het mogelijk is om de kloksnelheid van de Tegra 3 processor te verhogen van 1.3 naar 1.6 GHz. Hiervoor wordt wel gebruik gemaakt van een aangepaste kernel.

Lees verder na de advertentie.

Eerder nog liet ASUS weten dat ze de ICS-update vanaf 12 januari ging verspreiden. De fabrikant bracht eerder al een kleine update uit voor de Transformer Prime omdat er problemen met de GPS-ontvangst en de camera waren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu