De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ASUS brengt update uit voor Transformer Prime die GPS-problemen moet verhelpen

Redactie
19 januari 2012, 18:15
1 min leestijd
ASUS brengt update uit voor Transformer Prime die GPS-problemen moet verhelpen
ASUS brengt update uit voor Transformer Prime die GPS-problemen moet verhelpen

ASUS heeft voor de tweede keer in korte tijd een update uitgebracht voor de Transformer Prime. Dit keer zouden de problemen met GPS wel moeten worden opgelost. Hoewel de ASUS Transformer Prime met Ice Cream Sandwich goed wordt beoordeeld, is de GPS verre van foutloos. Het zou volgens ASUS te maken hebben met de constructie van de tablet waarvan de rand geheel uit aluminium bestaat, hierdoor wordt de ontvangst van de ingebouwde GPS-antennes verhinderd. De nieuwe update die over-the-air (OTA) wordt verspreid vervangt de GPS-driver. Gebruikers zouden nu sneller verbinding met de GPS-satellieten moeten kunnen krijgen.

De eerste gebruikers die de update al geïnstalleerd hebben merken op dat er sneller verbinding wordt gelegd, maar dat er nog altijd problemen zijn. Hoewel ASUS nu een nieuwe update aanbiedt, heeft ze inmiddels in de specificaties aangegeven dat er geen ondersteuning meer is voor GPS. In een eerdere update deze maand werd ook al geprobeerd het GPS-probleem op te lossen, maar zonder succes.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens CES heeft ASUS al wel een nieuwe tablet laten die veel weg heeft van de Transformer Prime. De Transformer 700 heeft een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1.900×1.2000 en een 2 megapixel camera. De rest van de specificaties zijn gelijk aan die van de Prime. De achterkant van de ASUS Transformer 700 is wel wat gewijzigd zodat de antennes voor GPS en Wi-Fi beter moeten werken. De nieuwe Transformer-tablet komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu