Asus gaat toestellen standaard van adblocker voorzien

Wouter Nijsen
21 december 2015, 16:39
1 min leestijd
Asus gaat toestellen standaard van adblocker voorzien

De Asus Browser, die standaard op alle Asus-apparaten staat geïnstalleerd, krijgt een adblocker. Hierdoor kunnen gebruikers straks advertentievrij met de browser internetten.

Lees verder na de advertentie.

Asus Browser krijgt adblocker

Asus Browser

Motherboard meldt dat Asus samenwerkt met AdBlock Plus om een adblocker in haar eigen mobiele browser te implementeren. AdBlock Plus werkte voor zijn software  niet eerder samen met een fabrikant als Asus. Door een adblocker in de standaardbrowser  te verwerken, is het voor gebruikers mogelijk  om te internetten zonder dat er advertenties worden getoond. Circa 15 miljoen mensen maken gebruik van de Asus Browser.

Adblockers blokkeren niet alleen advertenties op het internet, maar ook trackers. Die houden in de gaten welke websites je bezoekt  en  worden door bedrijven gebruikt  om gericht te adverteren. Adblockers kunnen ook de kans verkleinen dat je malafide software op je pc of smartphone binnenkrijgt. Nadeel is wel dat veel website grotendeels leven van de inkomsten  uit advertenties. Daarom is het raadzaam om je favoriete websites op een  whitelist binnen de betreffende adblocker te zetten.

AdBlock Plus

In september verscheen de officiële Adblock Browser van AdBlock Plus. In de basis is dit een normale Android-browser, waarbij standaard een adblocker is geïmplementeerd. De app blokkeert vervelende advertenties, maar geeft niet-opdringerige reclame wel weer. In de app zelf kun je zelf bepalen welke lijsten de app gebruikt om reclames te filteren.

Lees het laatste nieuws over Asus

Bron: Motherboard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu