De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

4 zaken die je moet weten over de Chromebit

Redactie
1 april 2015, 9:03
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over de Chromebit

Naast een viertal goedkope nieuwe Chromebooks heeft Google de Chromebit aangekondigd, een hdmi-stick met Chrome OS die je eenvoudig in een beeldscherm of tv plugt. Het apparaatje gaat 100 dollar kosten.

Lees verder na de advertentie.

1. Chromebook in zakformaat

Voor dat bedrag krijg je een complete Chrome OS-computer ter grootte van een uit de kluiten gewassen usb-stick. Vervolgens hoef je enkel nog een draadloos toetsenbord en een muis te koppelen, en je kunt gebruikmaken van alle mogelijkheden die het op de Chrome-browser gebaseerde besturingssysteem te bieden heeft.

2. Prima specs

De Chromebit werd door Asus ontwikkeld, is voorzien van een hdmi-aansluiting en een draaischarnier (zie hieronder), zodat hij niet recht uit je tv steekt. De stick wordt aangedreven door een Rockchip 3288-chip met een quadcore-processor en beschikt over een Mali 760-gpu.

Asus chromebit

Verder is er 2GB aan werkgeheugen, 16GB opslag, wifi 802.11ac en bluetooth 4.0 aan boord. Aan de zijkant is een micro-usb-poort te vinden, waar je een kabeltje inplugt om de Chromebit van stroom te voorzien.

3. Verkrijgbaar vanaf de zomer

Vanaf aankomende zomer is de kleine Chrome-pc aan te schaffen, als gezegd voor een bedrag van 100 dollar. Of en wanneer hij naar Europa komt, is niet bekend. De Chromecast  werd medio 2013 geïntroduceerd, maar vond ook pas 10 maanden later zijn weg naar de Benelux.

4. Chromebit krijgt gezelschap

Wel heeft Google de verwachting dat meerdere fabrikanten aan de slag gaan met eigen versies van de Chromebit. In de toekomst zullen we dus meer van dit soort apparaten tegemoetzien.

chromebook flip

Naast de Chromebit kondigde Google vier nieuwe Chromebooks aan, waarvan de Chromebook Flip van Asus het meest opvalt. Deze betaalbare laptop (249 dollar) is erg dun en heeft een 10,1 inch-scherm dat 360 graden gedraaid kan worden en aanraakgevoelig is.

Verder werden de goedkope Chomebook C201 (169 dollar), Hisense Chromebook en Haier Chromebook 11 (beide 149 dollar) aangekondigd. De laptops worden net als de Chromebit aangedreven door een quadcore-processor (Rockchip 3288) en beschikken over 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslag.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu