Asus Eee Pad met Android komt in maart 2011

Redactie
14 augustus 2010, 19:48
1 min leestijd
Asus Eee Pad met Android komt in maart 2011

De eerste tabletcomputer met Android van Asus arriveert in maart 2011. Dit beweert bestuursvoorzitter Jerry Shen van het bedrijf Asustek Computer. De tablet-pc is het derde lid van de Eee Pad-familie en kost minder dan 399 dollar (huidige koers: 313 euro). Dit is goedkoper dan de directe concurrent: Apple’s iPad. Het goedkoopste model van Apple’s eigen tablet-pc gaat voor 499 dollar over de toonbank. Het succes van de iPad leidt ertoe dat steeds meer bedrijven een eigen tabletcomputer willen uitbrengen.

Dat de Asus Eee Pad pas in maart 2011 in de winkel ligt valt rauw op ons dak. In april meldde Asus dat de tablet-pc in juli zou worden uitgebracht. Waarom wacht Asustek Computer nog driekwart jaar met de lancering van de tablet-pc? Wij vermoeden dat Android 3.0 er iets mee te maken heeft. De nieuwe versie van Google Android verschijnt eind dit jaar of begin 2011 en is meer geschikt voor tabletcomputers dan de huidige versie 2.2.

Lees verder na de advertentie.

Op dit moment werken meer dan 800 software-ingenieurs van Asustek aan Android-projecten. De meesten maken deel uit van de smartphone-afdeling, maar Asus wil wat mannetjes zetten op de ontwikkeling van tabletcomputers.

Asus is van plan om haar eerste tabletcomputer – de Eee Pad EP121 – in december uit te brengen. Deze tablet-pc draait op Windows 7 en kost ongeveer 1.000 dollar. Een hoge prijs voor een tabletcomputer? Misschien, maar vergeet niet dat de Eee Pad EP121 op een dockingstation gezet kan worden en dan fungeert als laptop.

Wij hebben hoge verwachtingen van Asus’ eerste tablet-pc met Android. Het is nog even wachten op de eerste details!

Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's