ASUS EeePad met Android vanaf juli te koop

Redactie
23 april 2010, 14:24
1 min leestijd
ASUS EeePad met Android vanaf juli te koop
asus eeepad

Stel dat je de iPad helemaal niet ziet zitten en liever een Android-tablet koopt. Liefst eentje die past bij je eerder al gekochte ASUS EeePC. Geen probleem, want vanaf juli ligt de EeePad in de winkel, ASUS’ antwoord op de iPad. ASUS-bestuursvoorzitter Jerry Shen liet weten dat de tablet klaar is om in juni op de Computex te worden gedemonstreerd. De lancering zelf staat volgens de geruchten gepland voor juli.

Qua prijs ben je bij ASUS nauwelijks goedkoper uit: de EeePad zal net als de goedkoopste iPad rond de 500 dollar gaan kosten.

Lees verder na de advertentie.

Om bij deze prijzen toch te kunnen concurreren met Apple heeft ASUS extra nadruk gelegd op het industriële design. Een Tegra-processor en Android zijn de twee andere troeven. Ook is ASUS van plan om functies toe te voegen die de iPad op dit moment niet heeft, zoals een usb-poort, ingebouwde webcam en Adobe Flash. ASUS verwacht dat door de lancering van deze tablet de verkoop van netbooks met 10 tot 20 procent zal dalen.

Maar er is nog meer concurrentie: MSI is ook van plan om een tablet te lanceren, de M Pad. Gezien de naam zal daarbij ook goed naar de iPad zijn gekeken. Wie al dit moois van dichtbij wil zien kan van 1 tot en met 5 juni terecht op de Computex.

Categorie: Tablets
Spotlights: Android, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's