HTC wenst niet overgenomen te worden door Asus

Gijs Ettes
15 juni 2015, 9:25
1 min leestijd
HTC wenst niet overgenomen te worden door Asus

Als het aan HTC ligt, wordt  het bedrijf niet overgenomen door Asus. Eerder liet topman  David Chang van Asus  weten dat er een kans aanwezig was  dat Asus HTC overneemt, maar die worden door laatstgenoemde naar de prullenbak verwezen.

Lees verder na de advertentie.

Kans klein dat Asus HTC overneemt

HTC heeft naar eigen zeggen geen contact gehad met Asus over een eventuele overname en zal dit ook niet overwegen. Asus gaf eerder aan geen bod te hebben gedaan op de Taiwanese telefoonmaker, maar sloot het samengaan van de bedrijven niet uit. HTC doet dat nu wel.

HTC bevindt zich momenteel in zwaar weer. Zo daalden de aandelen van de fabrikant nadat deze bekendmaakte een fors verlies te verwachten in het tweede kwartaal. Voor de periode april tot en met juni verwacht HTC een omzet van omgerekend 1 miljard euro – 30 procent minder dan aanvankelijk verwacht – en een verlies van 230 miljoen euro. Over heel 2014 werd nog een winst van omgerekend 43 miljoen euro behaald.

De verkoopcijfers van HTC's high-end smartphones vallen tegen.
De high-end smartphones van HTC verkopen beneden verwachting.

Volgens HTC hebben de slechte cijfers te maken met de afgenomen vraag naar high-end Android-toestellen en de tegenvallende verkoopcijfers in China. Bovendien verkoopt het bedrijf relatief meer goedkope telefoons, waarop de winstmarge lager is. Door slechte marktomstandigheden moest het bedrijf bovendien eenmalig 85 miljoen euro afschrijven.

Asus boekte in mei  juist voor het eerst winst met zijn smartphonetak. Het bedrijf verkocht vorige maand  1,5 miljoen telefoons, voornamelijk in Azië. Over heel 2015 verwacht het eveneens Taiwanese bedrijf 25 miljoen smartphones en 8 tot 10 miljoen tablets te verkopen.

Het laatste nieuws over Asus

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu