De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

ASUS kondigt EEE Pad Transformer Prime aan met quad-core Tegra 3 processor

Redactie
9 november 2011, 19:30
1 min leestijd
ASUS kondigt EEE Pad Transformer Prime aan met quad-core Tegra 3 processor
ASUS kondigt EEE Pad Transformer Prime aan: Quad-core Tegra 3-tablet

De ASUS EEE Pad Transformer Prime is officiel aangekondigd door het Taiwanese bedrijf. De Android-tablet is voorzien van een quad-core Tegra 3 processor, 1 GB RAM werkgeheugen en heeft een 10.1 inch Super IPS+-scherm met een resolutie van 1.280×800. De tablet is met 8.3 mm een stukje dunner dan de originele Transformer. De EEE Pad Transformer zal vanaf begin december te koop zijn. Ook bij deze tablet van ASUS zal een optioneel keyboard-dock te gebruiken zijn.

De EEE Pad Transformer heeft een 10.1 inch Super IPS+-scherm dat ook buiten goed zichtbaar moet zijn. Het scherm is gemaakt van Gorilla Glass en voorzien van een speciale hydro-oleofobische coating die vingerafdrukken tegengaat. Het is de eerste tablet van ASUS met een quad-core Tegra 3 processor die maar liefst vijf keer zo vlug moet zijn dan de Tegra 2 processor. De meegeleverde software is Android 3.2, maar dit zal zo vlug mogelijk worden geüpdatet naar Ice Cream Sandwich.

Lees verder na de advertentie.

De Transformer die qua design veel wegheeft van een ASUS Zenbook heeft een camera van 8 megapixel aan de achterkant en een camera van 1.2 megapixel aan de voorkant om mee te videobellen. De afmetingen van de ASUS-tablet zijn 180 x 262 x 8.3 mm. Het geheel weegt 586 gram. De batterij moet zo’n 12 uur meegaan. De tablet heeft aansluitingen voor MicroHDMI, een koptelefoon en een MicroSD-kaart lezer. Met het optionele keyboard-dock wordt tevens de batterijduur verlengd tot 18 uur. Dit dock heeft tevens een normale SD-kaartlezer en een USB 2.0-aansluiting.

Begin december zal de tablet te koop zijn in de Verenigde Staten, een maand later ook in Nederland. De 32 GB versie zal 499 dollar kosten, de 64 GB variant 599 dollar. Voor het losse keyboard-dock moet 149 dollar worden neergelegd. De prijzen van de originele Transformer zullen wat dalen met de komst van de Transformer Prime.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu