ASUS krijgt exclusief recht op Android-navigatiesoftware van Garmin

garminphoneGisteren kon je lezen over de breuk tussen Garmin en ASUS. Beide bedrijven zullen nog wel samenwerken, maar ze gaan niet meer smartphones uitbrengen. Langzamerhand komen er meer details naar buiten over de ‘scheiding’. Zo blijkt er onder andere te zijn afgesproken dat ASUS als enige fabrikant Garmin-navigatiesoftware op haar Android-toestellen mag leveren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


ASUS krijgt de exclusieve rechten om Garmin-navigatiesoftware uit te brengen op Android-smartphones. Mensen die dol zijn op de Garmin-navigatiesystemen en staan te popelen om dit op hun Android-toestel te installeren, hebben dus beperkte keuze: de oude nüvifone kopen of wachten op nieuwe toestellen van ASUS. ASUS zal vanaf januari onder eigen merk weer Android-smartphones gaan verkopen, waaronder toestellen met 3D-functies die kunnen communiceren met de ASUS ebooklezers en -tablets.

De Android-toestellen van ASUS zullen worden voorzien van een Garmin-navigatiemerkje op de achterkant. Andere Android-toestelmakers maken geen kans. Gisteren bleek al dat Garmin van plan was geen Android-navigatiesoftware gaan uitbrengen, zolang de voorraad Garmin-ASUS nüvifone nog niet de winkels uit is.

Garmin heeft via het officiële blog ook nog aangekondigd dat ze het ontwikkelen voor mobiele apparaten gaan uitbreiden. Ze gaan navigatiesoftware en andere applicaties aanbieden “via bepaalde consumenten-app stores”. Omdat Android afvalt, blijven er maar een paar opties over: RIM’s App World, Apple’s App Store en de Windows Phone Marketplace.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.