Asus onthult compacte Padfone Mini op 11 december

Gijs Ettes
6 december 2013, 11:58
1 min leestijd
Asus onthult compacte Padfone Mini op 11 december

Asus PadFone MiniAsus zal volgende week woensdag, op 11 december, een kleinere versie van zijn Asus New PadFone onthullen met de weinig verrassende naam PadFone Mini. De PadFone wordt voor het eerst in Taiwan gepresenteerd en beschikt naar verluidt over een quadcore-processor (Snapdragon 400), Android 4.3 en de mogelijkheid te internetten via wifi en 3G.

Net als zijn grote broer onderscheidt de PadFone Mini zich door het feit dat het apparaat een smartphone en tablet in één is. De telefoon, die waarschijnlijk is voorzien van een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels kan gemakkelijk in de tablet (met 7 inch-scherm) worden geklikt. Op die manier kun je gebruikmaken van het grotere scherm van de tablet en gewoon je werkzaamheden op de smartphone voortzetten.

PadFone Mini: geen 4G

Asus PadFone Mini telefoonEen nadeel van de PadFone Mini is dat het Android-toestel waarschijnlijk niet beschikt over een 4G-module, waardoor het apparaat dus geen gebruik van deze snelle mobiele internetverbinding kan maken. 4G is op steeds meer plekken in Nederland en België beschikbaar en zal vanaf eind 2015 landelijk zijn uitgerold.

Wil je wel een smartphone en tablet in één die over 4G beschikt, dan kun je overwegen de Asus PadFone Infinity 2 te kopen. Dit toestel is dun en licht (145 gram) en voorzien van een snelle 2,2Ghz-quadcore-processor. Daarnaast beschikt de telefoon over een 5 inch-scherm (1080 —1920 pixels) en een 13-megapixel-camera.

Asus PadFone Infinity 2 voor 599 euro  (PDAshop) →  Op voorraad

Lees meer over Asus

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Asus, Padfone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's